במאמר הראשון בסדרה הסברנו על הכרת ציוד הוינג שלכם והתחלת תרגול ראשוני בחוף ובים. במאמר השני בסדרת HOW TO WING. נסביר על התחלת תרגול גלישה במים עם ציוד הוינג, תמרון ושינוי כיוון וביצוע סיבובים.
הכרת ציוד הוינג שלכם והתחלת תרגול ראשוני בחוף ובים.
התחלת תרגול גלישה במים, ביצוע תמרון ושינויי כיוון.
זוהי הכתבה בה אתם נמצאים כעת.
מאמר זה נכתב בהשראת סדרת הסרטונים HOW TO WING של המותג FREEWING
בשלב הזה רוב הגולשים עדיין מתרגלים עם גלשן רוח או סאפ גדול, ועדיין לא עם גלשן ייעודי לוינג-פויל. על מנת לעבור לתרגול עם גלשן ייעודי לפויל עליכם לתרגל בתחילה עם גלשן ללא סנפיר פויל וללמוד את התרגילים הבסיסיים הנדרשים לשליטה על הוינג במים בעת הגלישה. חשוב מאוד לא למהר ולתרגל את השלבים הראשונים עם סבלנות. ככל שהבסיס שלכם בשליטה על הוינג יהיה חזק יותר, ככה תוכלו להתקדם לעבר גלישת פויל עם גלשן ייעודי מהר יותר.
התחלת גלישה על הברכיים
לאחר הכניסה למים, חשוב להתחיל בעומק מספיק על מנת לא להיות קרובים מדי לחוף בו המים מאוד רדודים והגלים עלולים להישבר עליכם ולסכן אתכם ואת הציוד. היכנסו לפחות לגובה מותן ורק אז עלו על הגלשן.
עלייה על הגלשן מתבצעת כאשר הגב פונה לרוח, והגלשן נמצא בינכם לבין הוינג במורד ברוח. עולים על הגלשן וממקמים את הברכיים במרכז הגלשן בשני שליש האחורי של הגלשן. לאחר מכן מושכים את הוינג אליכם ומחזיקים אותו במצב ניוטרל (הסבר מלא על תנוחת הניוטרל ניתן לראות בסרטון והמאמר בראשון בסדרה). אם צריך הופכים את הוינג כך שהבידון המרכזי פונה כלפי המים.
לאחר מכן מעלים את הוינג גבוה מעל הראש כאשר היד שאמורה להיות ממוקמת אחורית על הוינג אוחזת בידית הניוטרל, ובתנועת הצלבה אוחזים עם היד הקדמית בידית הוינג. לאחר מכן מעבירים את היד שעל ידית הניוטרל לידית האחורית למצב גלישה עם שתי ידיים. כאשר נאחוז עם שתי ידיים בידיות הוינג, במידה והיא תהיה ממוקמת במרכז מולנו גבוה מעל הראש. בשלב זה הגלשן כבר יתחיל לזוז בעזרת הכוח שהוינג מייצרת.
מעבר לעמידה על הוינג
לאחר שהתחלתם לגלוש ולזוז עם הגלשן בעזרת הוינג שאתם על הברכיים הגיע הזמן לעבור מישיבה לעמידה. על מנת לעבור לעמידה תצטרכו לעבור כמה שלבים:
- וינג ממוקם גבוה מעל הראש והמבט מופנה טיפה מעבר לכתף וקדימה לכיוון המקום שאליו אתם רוצים להגיע.
- רגל קדמית עוברת ראשונה לעמידה ולאחר כמה שניות של גלישה בתנוחה זו ניתן לעבור לעמידה מלאה עם הרגל האחורית.
- חשוב לשים לב שהעמידה רחבה לפחות ברוחב הכתפיים לטובת היציבות והברכיים טיפה מכופפות.
- ממשיכים להביט טיפה מעבר לכתף וקדימה למקום אליו נרצה לגלוש. כאשר הוינג ממוקם מעלינו ואנחנו ממשיכים לייצר כוח רציף כל הזמן בעזרת היד האחורית הממוקמת על הוינג.
לומדים להסתובב: ביצוע מהפך בסיסי בירידה מהרוח
מהפך הוא צורת סיבוב אשר מתבצעת כאשר הגלשן יורד מהרוח. בשונה מסיבוב רגיל שמתבצע שהגלשן פונה אל מול הרוח. המהפך בגלישת וינג הוא קל יחסית ואינו דורש המון טכניקה. אך הוא כן דורש תרגול ותזמן של הידיים, סיבוב הוינג והרגליים שעוברות לתנוחת גלישה בצד ההפוך של הגלשן תוך כדי המהפך.
בשלבים מתקדמים יותר, ניתן לבצע גם את המהפך וגם את הסיבוב ללא מעבר לתנוחת הניוטרל הבסיסית. אלא לתרגל אותו תוך כדי גלישה. מה שמאפשר סיבוב חד ומהיר יותר של הגלשן והוינג. בעתיד תוכלו לתרגל זאת כאשר אתם מרחפים על הפויל ולבצע את הסיבוב והמהפך תוך כדי ריחוף באוויר.
על מנת לבצע מהפך בסיסי יש לעבור על השלבים הבאים:
- מעבר לתנוחת ניוטרל, היד הקדמית אוחזת בידית הניוטרל כאשר הוינג ממוקם בערך באזור המותניים/חזה. לאחר מכן יש לדחוף עם היד האחורית את שפת התקיפה (הבידון הראשי) ונפנה את הוינג לעבר החלק הקדמי של הגלשן (חרטום). נמשיך לעשות את זה עד שהגלשן יורד מהרוח ומסתובב לצד השני.
- תוך כדי שהגלשן מסתובב לצד ההפוך נזיז את הרגליים בהתאם לסיבוב הגלשן כאשר בסוף המהפך אנחנו אמורים להיות בדיוק בתנוחת גלישה הפוכה מזאת שהתחלנו בה. לדוגמא אם גלשנו עם רגל ימין קדימה. במהלך המהפך אנו נחליף את העמידה לאט לאט עם שינוי הכיוון של הגלשן כך שבסוף המהפך הרגל השמאלית תהיה הקדמית.
לומדים להסתובב 2: ביצוע סיבוב בסיסי מול הרוח
סיבוב מתבצע כאשר הגלשן פונה אל מול הרוח. על מנת לבצע סיבוב בסיסי יש לעבור על השלבים הבאים:
- מעבר לתנוחת ניוטרל, מעבר לתנוחת ניוטרל, היד האחורית אוחזת בידית הניוטרל כאשר הוינג ממוקם בערך באזור המותניים/חזה. לאחר מכן יש לדחוף עם היד הקדמית את שפת התקיפה לעבר החלק האחורי של הגלשן. הגלשן יתחיל לעלות לרוח (לפנות עם החלק הקדמי של הגלשן למקום ממנו הרוח מגיעה). נמשיך לעשות זאת עד שהחלק הקדמי של הגלשן (חרטום) ממוקם בדיוק מול הרוח.
- בדומה למהפך, תוך כדי שהגלשן מסתובב לצד ההפוך. נזיז את הרגליים בהתאם לסיבוב הגלשן כאשר בסוף המהפך אנחנו אמורים להיות בדיוק בתנוחת גלישה הפוכה מזאת שהתחלנו בה. לדוגמא אם גלשנו עם רגל ימין קדימה במהלך המהפך אנו נחליף את העמידה לאט לאט עם שינוי הכיוון של הגלשן. כך שבסוף המהפך הרגל השמאלית תהיה הקדמית.
היגוי ושינוי כיוון בזמן הגלישה
בזמן הגלישה חשוב מאוד לשמור על כיוון גלישה ישר יחסית. מה זאת אומרת ישר? אם נגלוש במורד הרוח בצורה חדה הגלשן יעבר מהירות ואנחנו נאבד את כיוון הגלישה שלנו ונתקשה לחזור למקום ממנו יצאנו. אם נגלוש במעלה הרוח בצורה חדה מידי הגלשן יעצר ואנחנו נאבד את שיווי המשקל, ניפול למים או נסחף במורד הרוח ונאבד את כיוון הגלישה שלנו. באמצע ישנה נקודה קריטית שאם נגלוש במסגרת שלה ננוע תמיד עם הגלשן בקו ישר יחסית כאשר הגלשן ממוקם בתשעים מעלות לרוח. זאת הקראת גלישת צד. זווית מושלמת שבה גולשים בדיוק באמצע, לא במעלה או במורד הרוח בצורה חדה מדי.
אך בכל זאת, על מנת להישאר במסגרת גלישת הצד. תמיד נדרשים התאמת קטנות בזמן הגלישה. לכן נצטרך לדעת כיצד לתמרן במעלה ובמורד הרוח על מנת להישאר תמיד על אותו קו דמיוני שגורם לנו לגלוש יחסית ישר בתשעים מעלות לרוח כל הזמן.
ציוד wing מומלץ
גלישה במעלה הרוח
על מנת לעלות לרוח נצטרך ראשית להסתכל עם העיניים לכיוון אליו נרצה להגיע. בכל זמן שאנחנו רוצים לשנות כיוון, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להביט לאותו הכיוון. ככה הגוף עושה את ההתאמות הדרושות כמעט באופן טבעי, ואנו נגלוש לכיוון הרצוי.
לאחר מכן, נפנה את הכנף מעט אחורה לכיוון הירכתיים, ניישר את היד האחורית כמה שניתן ונעביר בצורה מתונה את המשקל שלנו לרגל הקדמית. החלק הקדמי של הגלשן יתחיל לפנות במעלה הרוח ואתם תגלשו טיפה בזווית לכיוון ממנו הרוח מגיע.
גלישה במורד הרוח
על מנת לרדת מהרוח נצטרך ראשית להביט לכיוון אליו אנחנו רוצים לגלוש. בנוסף, נפנה את שפת התקיפה כמו חץ למקום אליו אנחנו רוצים לזוז, כאשר הוינג פונה קדימה יותר לכיוון הרוח והחלק הקדמי של הגלשן. נעביר את המשקל בצורה מתונה לרגל האחורית על מנת להתנגד טיפה לכוח שמייצר הוינג ולמשקל שמופנה כעת יותר קדימה.
זהו להיום, במאמר הבא נסביר לכם כיצד לתרגל עליה לפויל עם גלשן ייעודי ולהתחיל להתאמן על סיבובים ומהפכים מתקדמים.
מקווים שאחרי שקראתם את המאמר, אתם מרגישים ביטחון להתחיל לתרגל עם הווינג שלכם. יחד עם זאת, למידה של תחום חדש עלולה להיות תהליך מסובך. יש הרבה פרטים קטנים שלעיתים קשה לחבר ביחד לטובת הבנה והתנסות חיובית בזמן התרגול.
אם בכל זאת אתם מרגישים שחסר לכם עוד מידע מקצועי שיעזור לכם לעשות את הקפיצה בעולם הוינג סרף. אל תהססו להתקשר אלינו ולהתייעץ. אנחנו כאן כדי לעזור לכם. יש לנו ניסיון של מעל 40 שנים בתחום הספורט הימי ואנו מחלוצי תחום גלישת הוינג-פויל בארץ.
מחכים לכם במים, צוות פריגל.