ההזמנה שלך

משלוח חינם* ברכישה מעל 350 ש״ח

עולים על הוינג

HOW TO WING: עולים על הפויל

במאמרים הקודמים דיברנו על הכרת ציוד הוינג-פויל שלכם, תרגול ראשוני של גלישת וינג ותרגול של טכניקות בסיסיות בגלישת וינג כגון עליה וירידה מהרוח וביצוע סיבובים. במאמר זה נתמקד בטכניקה שכל גולש וינג-פויל מתחיל שואף להגיע אליה והיא בעצם המהות של הספורט – עליה לריחוף עם סנפיר הפויל

 

מאמר זה נכתב בהשראת סדרת הסרטונים HOW TO WING של המותג FREEWING:

איך עולים נכון על גלשן הוינג?

איך עולים לגלשן הפויל בצורה נכונה

 

אנחנו מניחים שגולש שהגיע לשלב הזה רכש לעצמו גלשן יעודי לוינג-פויל. עליה והתחלת גלישה על גלשן ייעודי לוינג היא שונה במקצת מאשר תרגול גלישה על גלשן רוח או סאפ עם כנף וינג. 

 

ראשית, בעת עליה לגלשן הוינג-פויל יש לוודא שהוינג נמצאת במורד הרוח. מכיוון שגלשן ייעודי לוינג-פויל הוא בדרך כלל קצר יחסית ועם נפח נמוך, קשה לשמור על שיווי המשקל בעת העליה. לכן ניתן למשוך את הוינג לכיוונכם ולעזר בה לעלות על הגלשן. לאחר שעליתם. ניתן להישען על שפת התקיפה (הבידון הגדול לרוחב הוינג) על מנת לקבל יציבות לקראת התחלת הגלישה. 

 

התחלת גלישה ומעבר לעמידה

התחלת הגלישה

 

לאחר העלייה על הגלשן, נהפוך את הוינג ונחזיק את ידית הניוטרל. יש לשים לב ששפת התקיפה מקבילה לרייל (הצד) של הגלשן. שימו לב שאם תיקחו את הוינג לכיוון האף של הגלשן הוא ירד מהרוח ולהפך. תחילת גלישה מתבצעת תמיד ב-90 מעלות לרוח ולכן חשוב לפני שמתחילים לייצר כוח עם הוינג לדאוג שאתם לא במורד או במעלה הרוח יותר מידי. 

 

מכאן נרים את הוינג מעל הראש, כאשר היד האחורית מחזיקה בידית הניוטרל. אז נעביר את היד הקדמית לידית האחיזה המתאימה ולאחריה את היד האחורית לידית האחיזה. ברגע שתעשו את זה אתם מייצרים כוח בוינג ותזוזה של הגלשן בעזרת כוחה של הרוח. 

 

כפי שתואר במאמר הקודם, לאחר שהתחלתם לגלוש ולזוז עם הגלשן בעזרת הוינג שאתם על הברכיים. הגיע הזמן לעבור מישיבה לעמידה. על מנת לעבור לעמידה תצטרכו לעבור כמה שלבים:

  • וינג ממוקם גבוה מעל הראש והמבט מופנה טיפה מעבר לכתף וקדימה לכיוון המקום שאליו אתם רוצים להגיע.

  • רגל קדמית עוברת ראשונה לעמידה ולאחר כמה שניות של גלישה בתנוחה זו ניתן לעבור לעמידה מלאה עם הרגל האחורית. 

  • חשוב לשים לב שהעמידה רחבה לפחות ברוחב הכתפיים לטובת היציבות והברכיים טיפה מכופפות. 

  • ממשיכים להביט טיפה מעבר לכתף וקדימה למקום אליו נרצה לגלוש. כאשר הוינג ממוקם מעלינו ואנחנו ממשיכים לייצר כוח רציף כל הזמן בעזרת היד האחורית הממוקמת על הוינג.

 

עולים על הפויל – תרגול עליה לריחוף

ריחוף מעל המים

 

על מנת לעלות את הגלשן לריחוף ראשון בעזרת סנפיר הפויל צריך תחילה לייצר מספיק מהירות עם הגלשן. מהירות נוצרת כמובן שיש לנו מספיק רוח שתייצר כוח בוינג ותאפשר לגלשן להתנתק מהמים ולפויל לעלות אותנו לאוויר. 

 

לאחר מכן כאשר רמת הגלישה והטכניקה של עלייה לריחוף עולה. ניתן להשתמש גם בפמפום של הוינג ולחץ על הרגל האחורית בכדי לגרום לגלשן לעלות לאוויר גם ברוחות קלות יותר. אך את התרגול הראשוני נרצה לעשות ברוח בינונית/חזקה. כזאת שתאפשר מספיק יצירת כוח ומעבר לריחוף ללא מאמץ ובלי הרבה טכניקה.

 

כאשר אנו מזהים שיש לנו מספיק רוח לעלייה לפויל, נדאג להשאיר את הגלשן שטוח על פני המים בעזרת לחץ מתון על הרגל הקדמית וירידה קלה מהרוח. זה יגרום לגלשן לפתח מספיק מהירות לעלייה על הפויל. אם נייצר מספיק מהירות הגלשן יתחיל להתנתק מהמים ולעלות לאוויר. כאשר אנו מרגישים את ההתנתקות מהמים. נעביר את המבט שלנו למעלה הרוח מעבר לכתף, במטרה לייצר גלישה עם זווית קלה במעלה הרוח. זה ימנע מהגלשן להמשיך לרדת מהרוח לאחר שעלינו לאוויר מה שיגרום בסופו של דבר לאף הגלשן לצנוח חזרה למים וברוב המקרים לנפילה. 

 

אם הצלחתם להישאר יותר מכמה שניות בריחוף, שימו לב שהוינג ממוקמת מעליכם והמשקל שלכם ממוקם במרכז הגלשן על ציר האורך שלו. שינוי חד מדי במצב הוינג, בכוח שאתם מייצרים או במיקום שלכם על הגלשן יגרום לו לאבד את היציבות בריחוף ולצנוח חזרה למים. 

 

אם אתם רוצים לרדת מריחוף חזרה למים, העבירו את המשקל בצורה מתונה לרגל הקדמית, הפחיתו את הלחץ היד האחורית על הוינג והגלשן יתחיל לרדת מריחוף. 

 

שומרים על ריחוף לאורך זמן

 לאחר שלמדנו לעלות ולרדת מריחוף, נתמקד בשמירה על הריחוף שלנו לאורך זמן. עם טכניקה נכונה נוכל לשלוט על גובה הריחוף שלנו ועל המהירות בזמן הגלישה. בזמן הריחוף, הסתכלו קדימה אל האופק. על מנת לייצר יותר כוח בוינג ולצבור יותר מהירות נצטרך להסתכל מעבר לכתף הקדמית במעלה הרוח ולהוריד את הוינג למטה ואחורה טיפה. 

 

אם יש יותר מדי כוח לוינג, יש להרים את הוינג גבוה מעל הראש ולהוריד את הלחץ מהיד האחורית. 

 

על מנת לשלוט בגובה הריחוף של הפויל נצטרך לשנות את הלחץ בין הרגליים. לצבירת גובה נייצר יותר לחץ על הרגל האחורית. בשילוב עם יצירת יותר כוח בוינג נקבל עליה גבוהה יותר של סנפיר הפויל. לירידה בגובה הריחוף, נייצר יותר לחץ על הרגל הקדמית. בשילוב עם שחרור האחיזה של היד האחורית ומעבר של הוינג למעל הראש, נקבל פחות כוח בוינג וירידה של גובה הריחוף בסנפיר הפויל. 

 

ריחוף במעלה הרוח

 על מנת לעלות לרוח נצטרך ראשית להסתכל עם העיניים לכיוון אליו נרצה להגיע. בכל זמן שאנחנו רוצים לשנות כיוון, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להביט לאותו הכיוון. 

 

לאחר מכן, נפנה את הכנף מעט אחורה לכיוון הירכתיים, ניישר את היד האחורית כמה שניתן ונעביר בצורה מתונה את המשקל שלנו לרגל הקדמית. החלק הקדמי של הגלשן יתחיל לפנות במעלה הרוח ואתם תגלשו טיפה בזווית לכיוון ממנו הרוח מגיע. 

 

ריחוף במורד הרוח

 על מנת לרדת מהרוח נצטרך ראשית להביט לכיוון אליו אנחנו רוצים לגלוש. בנוסף, נמקם את הוינג גבוה מעל הראש ואת המשקל מעל הגלשן ללא לחץ משמעותי על הרגל האחורית או הקדמית. 

 

מעלים את הגלשן לאוויר בעזרת פמפום

מעלים את הגלשן לאוויר

 

כפי שציינו, לאחר שתשלטו בעליה וירידה מריחוף. תוכלו לתרגל טכניקה מתקדמת יותר של פמפום הגלשן והוינג לטובת עליה מהירה לריחוף. פמפום מאפשר גם עליה לריחוף בתנאי רוח חלשים יותר. מטרת הפמפום היא לייצר יותר כוח בוינג וייצר לחץ גבוה יותר על הפויל. השילוב של השניים ביחד גורם לגלשן להתנתק מהמים ולפויל לעלות לאוויר. 

 

ראשית נתאמן על פמפום של הוינג. נמשוך את היד האחורית ונשחרר אותה לאחר מכן. את התנועה הזאת נעשה בשילוב של תנועה מעגלית עם הוינג כאילו אנחנו מציירים מעגל באוויר. כאשר בכל פעם אנחנו מפמפמים את הוינג עם היד האחורית. 

 

לאחר מכן ניתן לשלב את הפמפום של הוינג עם פמפום הגלשן. על מנת לפמפם את הגלשן נייצר הרבה לחץ על הרגל האחורית ונשחרר את הלחץ לאחר מכן. הלחץ והשחרור של הרגל האחורית גורמות לגלשן לרצות להתנתק מהמים. (כמו קפיץ שנמתח ואז משתחרר). אם נחזור על הפעולה הזאת במהירות בשילוב פמפום של הוינג, הגלשן יתחיל להתנתק מהמים ולעלות לריחוף. 

 

זהו להיום, מקווים שאחרי שקראתם את המאמר, אתם מרגישים ביטחון להתחיל לתרגל עליה לריחוף עם גלשן הוינג שלכם. יחד עם זאת, למידה של תחום חדש עלולה להיות תהליך מסובך. יש הרבה פרטים קטנים שלעיתים קשה לחבר ביחד לטובת הבנה והתנסות חיובית בזמן התרגול.

 

אם בכל זאת אתם מרגישים שחסר לכם עוד מידע מקצועי שיעזור לכם לעשות את הקפיצה בעולם הוינג. אל תהססו להתקשר אלינו ולהתייעץ או לקראו פרטים על הקורס שלנו בגלישת וינג. אנחנו כאן כדי לעזור לכם. יש לנו ניסיון של מעל 40 שנים בתחום הספורט הימי ואנו מחלוצי תחום גלישת הוינג-פויל בארץ.

אודות המחבר:

Accessibility Toolbar