ההזמנה שלך

משלוח חינם* ברכישה מעל 350 ש״ח

מדריך לגלישת וינג - חלק 1

HOW TO WING: הכרת הציוד ותרגול ראשוני בגלישת וינג


מאמר זה נכתב בהשראת סדרת הסרטונים HOW TO WING של המותג FREEWING:

אם יצא לכם כבר להתנסות בווינג אנחנו בטוחים שהבנתם את הפוטנציאל האדיר של הספורט הזה להרחיב ולגוון את ימי הגלישה. ומקווים שהיה לכם מספיק מאתגר וכיף כדי להמשיך ולהתקדם לאט ובטוח בספורט החדש שכובש את החופים ברחבי העולם.

למי שעדיין לא בטוח במה מדובר. וינג היא כנף לגלישה המלאה באוויר ומשלבת בין שני סוגי ספורט ימי שונים: גלישת רוח וגלישת הקייטסרף.

הוינג ייחודית בכך שהיא מאפשרת גלישה בכל תנאי הרוח והיא מתאימה במיוחד לגלישת פויל. היתרונות של הוינג הם שהיא מאוד קלה וידידותית למשתמש וניתן ללמוד לגלוש בעזרתה בקלות ובמהירות, מתקפלת בקלות ומהירות לתוך תיק נשיאה קטן ומתאימה במיוחד גם לאנשים שאין להם ניסיון בים ומעוניינים ללמוד תחום גלישה חדש ומלהיב בקלות יחסית.

איפה תוכלו ללמוד לגלוש עם כנף ווינג?

מספר בתי הספר לגלישה שמעבירים קורסים ושיעורים על ווינג הוא קטן במיוחד. את הגלישה על הוינג אפשר ללמוד לבד או בקורס וינג עם מדריך מקצועי

ההמלצה שלנו כמובן היא ללמוד את גלישת הוינג בבית ספר מקצועי לגלישה וספורט ימי עם ציוד מקצועי, מדריכים מנוסים וביטוח. כך תוכלו לקבל את הבסיס לגלישת הוינג בצורה נכונה ובטיחותית ולהתנסות על ציוד וינג לפני שאתם מחליטים האם כדאי לכם להשקיע כסף וזמן בספורט.

עשיתם את הצעד הראשון והתחלתם לתרגל גלישת וינג? הנה כמה דברים שחשוב מאוד שתדעו בזמן התרגול כדי להתקדם בצורה מהירה ונכונה

הכרת חלקי הוינג

הכרת חלקי הוינג

הכרת הציוד היא צעד חשוב והכרחי בהבנה וההתקדמות שלכם בספורט. לוינג כמה חלקים עיקריים:

  1. שפת התקיפה (בידון ראשי): שפת התקיפה הינה הבידון הראשי לרוחבה של הוינג. שינוי כיוון של שפת התקיפה מאפשר לרוח לזרום בעוצמה וכיוון שונה ולכן מאפשרת לגולש לשלוט גם על הכוח שיוצר הוינג בעזרת הרוח וגם על כיוון הגלישה. 
  2. בידון מרכזי: הבידון הקטן לאורך הוינג. הבידון המרכזי מקנה לכנף את הצורה שלה (מעין שלד של הכנף), מחזק את המבנה ושומר על צורתה של החופה של הוינג. הבידונים מקבלים את הצורה והקשיחות שלהם לאחר הניפוח של הכנף באוויר.
  3. חופה: הבד המונח בין הבידונים. השילוב בין החופה לבידונים מקנה לוינג את צורתה ועיצובה הכללי. 
  4. ידיות אחיזה: ידיות הממוקמות לאורך הבידון המרכזי. הידיות משמשות לאחיזת הוינג, להיגוי ולשליטה על הכוח בוינג. כמו כן, ישנה ידית ניוטרל אשר ממוקמת על שפת התקיפה ומשמשת לאחיזה של הוינג במצב ניוטרל בו אין כוח לוינג. 
  5. ליש בטיחות: חבל המחבר בין הגולש לבין הוינג. מאבטח את הכנף לגולש ואינו מאפשר לה לעוף ברוח הרחק מן הגולש. 

הכנה לגלישה

לפני שאתם נכנסים למים עם הוינג יש כמה דברים חשובים שצריך לעשות בצורה נכונה כדי לוודא שהכנף מוכנה לגלישה:

ניפוח הוינג
  1. ניפוח הוינג: כאשר מנפחים את הוינג יש לחבר את המשאבה בעזרת חבל אבטחה ייעודי על מנת שבזמן הניפוח, כאשר היא מתחילה להתמלא באוויר, היא לא תעוף לנו במורד הרוח ותהרס. הניפוח נעשה תמיד כאשר שפת התקיפה (הבידון הראשי) פונה לכיוון הרוח. ניפוח בצורה כזאת מבטיח שהרוח תיכנס מתחת לוינג ולא תייצר בה כוח שעלול להעיף אותה הרחק מכם.
  1. נשיאה של הוינג: נשיאת הוינג מתבצעת תוך כדי אחיזה בידית הניוטרל כאשר שפת התקיפה פונה לכיוון הרוח. במצב כזה אתם מבטיחים שהוינג אינה במצב “כוח” והיא לא תעוף לכם מהידיים. מצד שני הרוח שנכנסת מתחת לשפת התקיפה מרימה את הוינג מעל האדמה, מורידה את המאמץ שכרוך בנשיאת הכנף ועוזרת לכם להרים אותה הרחק מהאדמה ככה שהיא לא נסחבת, נגררת או פוגעת בדברים שעלולים לפצוע אותה. 
תרגול וינג לפני כניסה למים

לפני שנכנסים למים – תרגול “יבש” על החוף

לפני שנכנסים למים לתרגל גלישת וינג. יש כמה תרגילים עם הוינג שכדאי להתאמן עליהם בכדי שהתרגול במים יהיה יעיל ובטוח יותר:

  1. ניוטרל והפיכת הוינג: ניוטרל היא תנוחה בה אנחנו לא מייצרים כוח בעזרת הרוח. זוהי תנוחה חשובה מאוד לסחיבת הוינג למים ומחוצה להם, התחלת גלישה, שינוי כיוון של הגולש בעזרת הוינג במים ורכיבה על גלים לגולשים מתקדמים.
גלישת וינג

לטובת התרגול נעמוד על החוף כאשר שפת התקיפה פונה לכיוון הרוח והבידון המרכזי פונה למעלה לכיוון השמיים, נאחוז בידית הניוטרל הממוקמת על שפת התקיפה ובעזרת היד השנייה נהפוך את הוינג לצד השני כאשר הבידון המרכזי פונה כעת לכיוון האדמה. לאחר שהפכנו את הוינג אנחנו נמצאים בתנוחת ניוטרל. מכאן ניתן להיכנס לתנוחות שונות המאפשרות יצירת כוח או לחלופין לסחוב את הוינג ממקום למקום בנוחות. 

  1. יצירת כוח בוינג: תרגול של יצירת כוח בוינג היא קריטית לגולש המתחיל, כי בעזרתה הוא לומד מה צריך לעשות על מנת להכניס מספיק כוח לוינג כדי לאפשר התקדמות של הגולש במים. 

כדי להתחיל לייצר כוח בוינג, נעבור תחילה למצב ניוטרל. לאחר מכן נרים בעזרת ידית הניוטרל את הוינג ונמקם אותה גבוה מעל הראש שלנו. בשלב השני נקח את היד האחורית ונאחוז בעדינות בידית האחורית בוינג. כאשר נאחוז עם היד האחורית בידית נרגיש את הוינג מתחיל למשוך אותנו. הרוח כעת נכנסת לוינג ומייצרת התנגדות ומשיכה. על מנת לשחרר את הכוח מהוינג ולחזור למצב ניוטרל, נעזוב את היד האחורית ונשאר לאחוז בידית הניוטרל בלבד. 

  1. אחיזה עם שתי ידיים: על מנת לגלוש ולייצר כוח רציף בוינג. עלינו לאחוז את הוינג עם שתי הידיים ממוקמות על הידיות. בשביל לעבור לאחיזה בשתי ידיים. נתחיל קודם באחיזת ניוטרל כאשר היד שאמורה להיות אחורית אוחזת בידית הניוטרל. 
גלישת וינג - אחיזה עם שתי ידיים

נמקם את הוינג מעל הראש כמו במעבר לתנוחת ניוטרל ואז נקח את היד הקדמית ונאחוז באחת הידיות הקרובות לבידון הראשי. לאחר מכן נקח את היד האחורית שאוחזת כעת בידית הניוטרל ונמקם אותה על אחת הידיות האחוריות של הוינג. נמשיך להחזיק את הוינג מעל הראש, אך כעת אנו אמורים להרגיש משיכה משמעותית מהוינג. ואם נעמוד או נשב על גלשן בכדי לתרגל הבמים כבר נתחיל להרגיש תזוזה שלו בעזרת הכוח שיצרנו עם הוינג. 

גלישת וינג תרגול מצב גלישה
  1. מצב גלישה: לאחר שתרגלנו אחיזה עם שתי ידיים כאשר הווינג ממוקם גבוה מעל הראש. אפשר להתחיל לתרגל מצב גלישה. על מנת לעבור למצב גלישה ממצב אחיזה בשתי ידיים. נוריד את המרפקים מטה ונמקם אותם קצת מעל גובה הכתפיים. בנוסף, נפנה את שפת התקיפה כמו חץ למקום אליו אנחנו רוצים לזוז. נמקם את המבט שלנו באותו הכיוון אליו אנחנו שואפים להתקדם. אם עשינו את הדברים נכון, נרגיש כוח משמעותי בכנף שבזמן תרגול עם גלשן במים מתורגם להתחלת גלישה ותזוזה מהירה של הגלשן (בהתאם לגודל הכנף ועוצמת הרוח כמובן) במים. 

זהו להיום, במאמר הבא נסביר לכם כיצד לקחת את התרגול על יבש ולהשתמש בו בזמן התרגול והגלישה שלכם במים. אל תוותרו על תרגול יבש על החוף מכיוון שהוא מאפשר הבנה עמוקה יותר של התנהגות הכנף ומקל על התרגול וההתקדמות בגלישה. 

מקווים שאחרי שקראתם את המאמר, אתם מרגישים ביטחון להתחיל לתרגל עם הווינג שלכם. יחד עם זאת, למידה של תחום חדש עלולה להיות תהליך מסובך. יש הרבה פרטים קטנים שלעיתים קשה לחבר ביחד לטובת הבנה והתנסות חיובית בזמן התרגול.

אם בכל זאת אתם מרגישים שחסר לכם עוד מידע מקצועי שיעזור לכם לעשות את הקפיצה בעולם הוינג. אל תהססו להתקשר אלינו ולהתייעץ. אנחנו כאן כדי לעזור לכם. יש לנו ניסיון של מעל 40 שנים בתחום הספורט הימי ואנו מחלוצי תחום גלישת הוינג-פויל בארץ.

מחכים לכם במים, צוות פריגל.

אודות המחבר:

Accessibility Toolbar